ponedeljek, 23. maj 2011

Moderno življenje

Tipični primer
* Mladi mož se je s svojo ženo odpravil na potovanje. Rad je hitro vozil. Ko sta nekaj časa potovala po avtocesti, je žena vzela avtokarto in rekla: " Dragi, zapeljala sva na napačen izhod!". Nakar je mož ponosno odgovoril: " Nič ne de, zato pa sva ravnokar postavila rekord!".
* Oče je s svojimi otroki obiskal muzej in rekel: " Dajte že, dajte že! Če se boste stalno ustavljali, da bi si ogledali vsako malenkost, ne boste videli ničesar!".

V Gorenjskem glasu (10. maj. 2011) Cvjetičanin piše o >generaciji nimam časa<
Pravimo, da je čas vse krajši in še hitreje gre. Ob podaljšanem delovniku nam tako ostaja časa samo še za "opravke". Analiza opravkov pokaže, da je večina sploh nepotrebna...življenske navade so se tako spremenile, da so nas začele zanimati stvari, ki nam ne dovoljujejo imeti časa za druge. Čas za nakupe, za hipermarkete, čas za internet in televizijo...

Hitenje kot način življenja. Ne znamo več drugače.
*Družina je hotela za tri dni odpotovati v Švico. Na Izlet. Več mesecev so načrtovali in ko so se počitnice končno začele, so izgubili večino časa s tem, da so načrtovali potovanje nazaj. Ko so potem prišli v Švico, so samo še fotografirali, da bi lahko prijateljem pokazali slike, namesto da bi uživali čudovito kuliso, dihali svež zrak...Tako so imeli slike krajev, v katerih niso nikoli bili, pač telesno, toda ne v resnici.

Živimo v kulturi prihodnosti, kulturi jutrišnjega dne: jutri bom srečen, jutri bom živel...kot šaljivi napisi ponekod: jutri pijača zastonj...

Ni komentarjev:

Objavite komentar