torek, 21. februar 2012

Pozitivno razmišljanje- več škode kot koristi?

Uvoda ne bom pisal. Ni potrebno. Članek pove dovolj. Gre za velik razkorak med realnim razmišljanjem (pa ne negativnim razmišljanjem) in zavajajočim pozitivnim razmišljanjem.
Moram priznat, da mi je spletna stran Planet lepote, kjer je bil članek objavljen (2009), sama po sebi "sumljiva", pa bom to zanemaril, ker je tisto, kar prinašata ti dve strani, vredno razmisleka.
Pozitivno razmišljanje v najbolj ekstremnih oblikah je privedlo do finančne krize...
"Kaj je torej pozitivno razmišljanje – samo še en dodaten način pranja možganov posameznikom oz. množicam? Da ne bomo več sposobni imeti realnega pogleda na svet in dogajanje okoli nas in tako spregledali vse grozote, ki se dogajajo, v prepričanju, da če bomo videli rožnato, bo postalo rožnato?"

1 komentar:

  1. takšno razmišljanje zna biti res problem. pri sebi sem opazila nazadnje, da sem upala z srečo in pozitivnim mišljenjem narediti izpit iz statistike z minimalnim vložkom učenja. hja, pa se je izkazalo, da ne gre to kar tako. (sem zgleda premalo pozitivnih misli poslala našemu profesorju) :))) knjig, reklam, vsega živega o pozitivnem razmišljanju je dandanes vsepovsod en kup in velik del se podzavestno vseli v nas in vpliva na nas. veliko ljudi samo nekaj razmišlja, naredi oz.uresniči pa potem zelo malo. do kam to vse skupaj vodi?...

    OdgovoriIzbriši