torek, 29. maj 2012

Nateg no.2.

Rekreativni tekač dobi na teku trojk bon za popust v vrednosti 20€, ki ga lahko vnovči do 31. maja za izdelke v vrednosti najmanj 80€...popusti se izključujejo...
Takih tekačev je nekaj tisoč...
In potem vkoraka v najbližjo trgovino, da bo uveljavil bon. Toda: zakaj bi uveljavljal bon za 20€, če istočasno poteka akcija 3 za 2 in lahko "prihrani" še bistveno več? Prihrani, čeprav v resnici morda kupi stvari, ki jih sploh ne rabi! Torej lahko vrže kupon v smeti...v trgovino je prišel (kar je bil glavni namen darilnega kupona) in bo sedaj tam pustil še veliko več denarja, kupil bo tri stvari...če se bo le pustil nategniti...
Odlične marketinške poteze naših trgovcev. Če jim uspe nafarbat le nekaj % od tistih nekaj tisoč tekačev, je akcija uspešna.
Pa to ni moj primer, ker sem že spregledal. Morda bi celo šel po kakšne superge po -20%, če nas ne bi istočasno nasrali še z drugo akcijo, ki sama po sebi ni slaba, a vse ob pravem času. Tako je pa moj "darilni bon" že v smeteh!
No ja, res pa je, da je bila akcija 3 za 2 zaključena včeraj, za bon je pa časa še par dni.

1 komentar:

  1. Žal so pri nas superge tako drage, da se jih niti s temi popusti, boni, akcijami.. ne splača kupovat.
    Škoda ker več ljudi tega ne ve! Ali pa se bojijo kupovat prek spleta.
    Sama superge naročam pri Startfitness ali celo na Amazonu (goretex brooks adrenaline, ki se jih pri nas sploh ne dobi več), s poštnino so cenejše kot pri nas in dobim jih v max. 5 delovnih dneh!

    OdgovoriIzbriši