četrtek, 20. februar 2014

Najprej malo muzike!

Tole je eden novejših superkomadov, ki mi res sede!

 Sicer pa tako kot prej: legende Motorhead sem prvič videl leta 82` v Zagrebu, že prej, sploh pa potem, sem njihov fan. To je bilo Ace of spades obdobje:

in sedaj, po vseh teh letih, so še vedno aktivni. Lani oktobra so izdali zadnjo, 21. studijsko in morda celo najboljšo ploščo Aftershock , žal pa za promocijo ni bilo veliko priložnosti: zaradi zdravstvenih težav 68-letnega basista, pevca in vodja skupine, pravega utelešenja rock`n`rolla, legendarnega Lemmya , sta bili odpovedani že dve turneji. Novi datumi dajejo upanje za poletne mesece...
Do sedaj sem jih videl 4x, nazadnje novembra 2012 v Laibachu.

Niso pa Motorhead edini "dinozavri", ki so leta 2013 izdali res odličen glasbeni izdelek.
Od "starih" mi nikoli ni bil všeč zvok Deep Purple, mnogo bolje so se obnesli Led Zeppelin , ne vem, morda zaradi Planta, katerega sem rad poslušal tudi kasneje "v solo", Statusi so čisto OUT, brez veze,  kar neki`, sploh niso za poslušat (totalna katastrofa od zvoka), ampak: vedno sem rad poslušal Black Sabbath. Tako neverjetno počasni, razvlečeni komadi (z izjemami kot npr. Paranoid),  pa tako skoraj zastašujoč zvok kitare...noro, odlično!! Po dolgih letih delovanja v različnih zasedbah (odlično je bilo sodelovanje z bogom ), samostojnih karierah ( Ozzy ) ...so se ponovno zbrali v prvotni zasedbi in lanski izdelek Black Sabbath 13 je res fenomenalen, zelo blizu pravemu, prvinskemu zvoku skupine. Poslušanje je pravi užitek!
full album!
spletna stran!

Če pa izbrskamo še kakšen posnetek  koncertov in izvedbo starih komadov, npr.:  War pigs (koncert 2005) ali pa Paranoid:


ter novih:

...
Dovolj o glasbi.
Gremo na tek. Včeraj sem bil trmast, tekel sem iz Železnikov na Prtovč. Gor in dol, recimo 13 km, 600 višincev gor, enako dol. Približno...
Doma: res je, načrtovanje vzame največ časa. Pri nama je bilo to "od prilike" pol leta. Sedaj je nova kuhinja v delu in enkrat bo. In bo spet zmanjkovalo časa in energije za tek, Sicer pa: važno, da se miga, tako ali drugače. In tu nimam kaj skrbeti!

Za konec pa ne morem, da ne bi: še en odličen!

se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar