ponedeljek, 02. junij 2014

Megla


1) Morda kdo ve, za kaj se gre na nedeljskem referendumu? Ne pričakujem razlag in "pojasnjevanja" tazagrizenih z ene ali druge strani, zanima me le, če je kaj jasno komu od "normalnih" povprečnežev, ki jih bolj od preteklosti zanima sedanjost in prihodnost, življenje in preživetje...

2) Brezposelnost je velik problem. Pa je sploh lahko drugače? Zmanjševanje zaposlenih na račun avtomatizacije proizvodnje (včeraj sem v neki novi oddaji gledal le en primer: vse poteka avtomatsko, ljudi skoraj nič)... to vodi do vse večjega bogatenja peščice in vse več brezposelnih na drugi strani. Kam to pelje? Ljudje vendar morajo biti zaposleni, morajo nekaj početi in zaslužiti za dostojno preživetje! Včasih se prav čudim, da ni še več kriminala, da večkrat komu ne "poči film".

3) Manipulacije medijev, lep primer je tale anketa:

Anketa

Na volitvah v evropski parlament je SDS pometla s politično konkurenco. Je to po vašem napoved za njen uspeh tudi na DZ volitvah?
Komentar? Ni potreben!

...pa je res včasih bolje ne brati, ne spremljati informativne oddaje, ne razmišljati...


1 komentar:

  1. Ja, jast ne vem niente... Vencelj, morda pa mi nismo normalni povprečneži?
    V nedeljo ne grem na referendum niti, če mi ga plačajo, ne. Ker res ne vem, po kaj naj bi tja šla. Kaj ima zgodovina opravit s sedanjim sranjem, ki ga imamo v državi? Ma, ah, saj me niti ne zanima. Bom raje na Ratitovcu cejli dan. Si pa vseeno upam že vnaprej napovedat porazno udeležbo... hehe, le kdo si je ne. Glede na vse. Se vidimo.

    OdgovoriIzbriši