torek, 10. marec 2015

Je bil Jezus gej?

Z zgodovino in knjigami se da manipulirati. Vsakdo iz celote potegne obdobja ali odlomke, ki mu bolj ustrezajo, ki bolj "dokazujejo" teorije, ki jih zastopa (tak primer je npr. med drugim določanje "zgodovinskih meja" med državami).
Dilema 1): prav v svetem pismu najdemo odlomke, iz katerih bi se dalo sklepati, da je bil tudi Jezus gej.
Npr. citat: učenec, ki ga je Jezus ljubil...

Dilema 2) Ali se gej rodi ali "nastane" oz. postane kasneje? Bolj se nagibam k prvi, če bi bilo odvisno npr. od vzgoje, bi se dalo domnevati, da bi bile lahko ponekod cele družine gejev oz. lezbijk. Ampak, če se geji (in lezbijke) taki že rodijo, je torej to povsem naravno. Dano od Boga.

Dilema 3) Kaj je sploh naravno?
D. M. Scott Peck v svoji knjigi Ljubezen in duhovna rast 2 zelo enostavno ugotavlja, da je človeška narava to, "da se polulaš v hlačke". Tako je vsak od nas začel: opravil je naravne potrebe, ko so se pojavile in jih je začutil. Stiskati ritko in se truditi, da bi se pravočasno povzpel na školjko, je nenaravno. Vendar se otrok čez par let začne obnašati "nenaravno", stiskati ritko in se vzpenjati na školjko. V nekaj naslednjih letih postane naravno, da otrok "umazane zadeve" opravi na stranišču. Otrok v kratkem časovnem obdobju spremeni svojo naravo...

Vse skupaj le kot razmišljanje...

::


Ni komentarjev:

Objavite komentar