petek, 23. marec 2012

Iskalci resnice

Obstaja cela paleta ideologij o življenju, njegovem smislu, pravih poteh...poglejmo samo, koliko je religij, koliko je bilo v zgodovini filozofij, pa morda včasih niti ne toliko kot se jih je porajalo v zadnjih stoletjih.
In tu se ljudje obnašamo zelo različno. Nekateri v rani mladosti od staršev prevzamejo tradicionalno religijo in se je skozi celo življenje držijo kot pijanec plota. Ta jim je edina zveličavna, običajno pripadnike drugih religij ali ideologij (kaj pa je religija drugega kot ideologija?) gledajo postrani in se celo norčujejo iz njihovih verskih obredov (glej jih, kako so neumni) ter razglašajo svojo religijo kot edino pravo. Oni živijo v svetlobi, vsi ostali pa v temi. Kot furmanski konj gredo samo po poti svojega prepričanja, vedno so prepričani da vedo pravi odgovor, lastijo si boga...in se pogosto razglašajo za iskalce resnice.  Pa so res?
Iskalec je tisti, ki stalno nekaj išče, ki ne ve odgovorov, raziskuje, si ustvarja svoje mnenje...in je zato običajno zbegano, zmedeno bitje...in moram reči, da so mi običajno taki (raz)iskovalci veliko bolj všeč...tisti prvi znajo biti celo nevarni, ko zaidejo v fundamentalizem, poleg tega pa se je z njimi zelo težko pogovarjati, ker imajo itak vedno prav in za svoj prav so se pripravljeni kaj hitro tudi spreti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar