ponedeljek, 31. marec 2014

Kovačeva kobila NI vedno bosa


Letos nadaljujeva z etapno prenovo stanovanja.
Kuhinja, kakršna je že bila in četudi je bila stara okrog 13 let in vmes enkrat že prenovljena, enostavno ni več pasala v to stanovanje...dolgo sva jo že "menjala", sedaj je končno prišla na vrsto.


Stara kuhinja

                                              

Dolgo sva načrtovala postavitev nove, ni enostavno, ker je kuhinja majhna s številnimi omejitvami. Verjetno pod vtisom mnenja, da če že enkrat delaš novo, potem mora biti veliko drugače kot prej, sva sprva nameravala prestaviti hladilnik na levo stran, a so potem (na srečo) prevladali številni dovolj močni argumenti in je ostal na desni. Navsezadnje sama postavitev sploh ni (in tudi ne more biti) bistveno drugačna od prejšnje.

Stene in strop
Stene nič posebnega: starih ploščic kljub temu, da sva prej to načrtovala, nisva odstranila, tudi kuhinjo sem tako izmeril, da sem vedel, da bo šlo. Dela je bilo pa tako veliko manj- kitanje in beljenje.
Na strop sva nekaj let nazaj (je bilo to takrat moderno?) nalepila dekorativne stiropor plošče, pa sva sedaj tudi poenostavila: stiroporja nisva trgala dol, strop sem prekital (mrežica na spojih!) in je izpadlo čisto super. Pa še s prestavitvijo kabla za luč s sredine kuhinje nad jedilno mizo sem potem imel le malo dela.


Stena po odsranitvi stare kuhinje...
 
                    
...in nekaj dni kasneje.
                                         
Strop prej in potem (med delom).


Pod in višina spodnjih elementov
Po ostalih posegih v stanovanju je bil sedaj pod v kuhinji za 3 cm nižji od poda v ostalih prostorih (hodnik, dnevna). Odločila sva se izenačiti višino, kar sva dosegla z 18 mm OSB ploščami + 3 mm izolacije + laminat (enak dekor kot hodnik in dnevna).



V stari kuhinji je bil pult visok 86 cm (10 noge + 72 omarice + 4 pult), sedaj sva ga hotela dvigniti (noge 15)...ker pa sva hotela, da pult potegnemo v malo okno kot okensko polico, a bi bila višina 91 že previsoka, ker bi prišla čez okno, sva sklenila kompromis: noge so sedaj 13, torej pult 89 cm.


Kuhinja
je seveda iz delavnice mizarstva Zupanc, montiral sem jo pa itaq sam.

V delu
   

Pult in vidne stranice so oreh, fronte bele.


Zaenkrat sva zelo zadovoljna, tako z videzom kot tudi z uporabnostjo.
In zaenkrat sem še vse delal sam.

Kaj še manjka?
Odločila sva se za stekleno stensko oblogo: danes sva bila pri steklarju...je že naročena.
Potem pa še zavese.
Ko pridejo ti dodatki, pa še kakšna končna fotka.

:::

Ni komentarjev:

Objavite komentar