sreda, 13. december 2017

Pozimi je več časa

 Dan je kratek, popoldnevi (večeri) dolgi. Z odraslimi je enako kot z otroki: morajo biti stalno z nečim zaposleni, če niso, si glavo belijo z "traparijami".
 Brezkončna, brezplodna razbijanja glave z nesmisli. Ljudje smo miselna bitja, prav je, da razmišljamo. Nekateri sicer bolj malo... verjetno je to bolj enostavno, morda tako lažje shajajo skozi življenje. Čeprav se brezglavost hitro maščuje: največ težav v življenju si nakopljemo sami sebi. Tega se največkrat ne zavedamo, krivimo vse drugo...le razmišljanje nas potem lahko privede do pravega krivca: nas samih.
 Navidezno je lažje ne razmišljati. Ničesar nismo krivi, za nič odgovorni, bentimo čez druge in gremo naprej...Razmišljajoča bitja se bolj zavedajo svojih napak, jih skušajo popravljati, se iz njih kaj naučiti in iti naprej kot boljši človek.

 Danes sem reševal anketo o aktualnem dogajanju...eno od vprašanj je bilo: KAKO ZADOVOLJNI STE S STANJEM DEMOKRACIJE V SLOVENIJI?
 Najprej me je prešinilo: kaj je sploh to, demokracija? In spet brezkončno, brezplodno razmišljanje. In brskanje. Najprej SSKJ. Nato Wikipedia. In še e-uprava.
 Ja, verjetno jo imamo, demokracijo. Imamo svoje predstavnike, katere smo izvolili, marsikomu (npr. tistim, ki so volili drugače, a je bilo premalo glasov) niso všeč, raje bi videli druge.
 V resnici demokracija nikomur ni prav všeč: vsak bi jo imel raje s pridevniki: kapitalistična, social(istič)na, krščanska, liberalna...
 Navsezadnje pa vendarle odločajo volivci, Bolj problematično je to, da redkokje vidimo toliko klečeplazenja in ritolizništva, kot so ga sposobni politiki pred volitvami in po drugi strani take vzvišenosti in samodrštva, kot so je sposobni politiki po volitvah.

 Eto, koliko sem že napisal, pa niti nisem še prišel bo tistega, kar sem sprva hotel...še več, pozabil sem prvotni namen svojega pisanja...pa je vendar zaenkrat dovolj.

 Mimogrede: Nick Cave se bo s svojo skupino The Bad Seeds poleti 2018 ustavil na več festivalih v naši bližnji okolici. Datumi! Priporočam šepaše!






LP, vencelj

1 komentar: