sreda, 23. maj 2012

Kdo je zdaj tu nor oz. kdo koga farba?

V rokah držim dve stvari:
1) Hervisov kupon za 15 % popust na najljubši izdelek, katerega sem (oz. smo ga verjetno vsi udeleženci) med drugim dobil v vrečki na maratonu v Radencih, velja ob predložitvi ali pridobitvi sportsclub kartice in je vnovčljiv v dneh med 24. majem in 27. majem (4 dni);

2) Mobilni telefon, na katerem imam kot (že dolgo) član sportscluba priložnost prebirati sporočilo, v katerem me obveščajo o tednu norih cen (popusti do - 50%) med 23. in 29. majem, torej v istem časovnem obdobju (dan prej in dva potem) kot je unovčljiv v prvi točki omenjeni kupon.
Kakšna je možnost izkoristiti kupon?

Saj ga niti nisem nameraval, tako kot tudi večine drugih nisem, v glavnem imajo reklamne namene in so itak brezpredmetni, ker se popusti izključujejo, jaz pa nimam namena kupovati nekaj samo zato, da vnovčim kupon...
Nekaj dobrega: SMS me je dodobra nasmejal!

3 komentarji:

  1. Te trgovske finte tud mene dostikrat nasmejejo (včasih pa tudi razjezijo)... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Še več. S kuponom lahko kupiš samo izdelke, ki niso v akciji, niso označeni s prvo ceno, nimajo kakega drugega popusta itd. Dostikrat premišljjem koliko res stane kakšna reč. Marsikje namreč doživljam situacijo v stilu: "Tole stane 100 € pa 20% popusta.". Zakaj torej ne stane 80€?

    OdgovoriIzbriši
  3. Vencelj, tole temo bi dal lahko na forum na javno glodanje (vendar se sam odloči). Mene so tako razjezili boni od Intersporta, ki smo jih prejeli na trojkah. Najprej sem opazil le 20,00 EUR popusta in si mislil: the best, vzel bom kakšno majico za 30 in dal le 10. Grem v trgovino, zbiram, potem pa vseeno še bolj podrobno pogledam ta pildek. WTF, resnica je malce drugačna: velja le za izdelke, ki v redni ceni stanejo vsaj do 80,00 EUR in še to le za oblačila in obutev, vnovčljivo pa je do konca maja. Tamaumu sem ravno moral kupiti nove rolerje (valda za te zadeve to ne velja), če bi si zbral superge, ki stanejo 79,99 EUR, bi moral zraven vzeti še nekaj drugega, da bi bilo nad 80. Skratka živ nateg. Neumno se mi pa zdi nekaj kupovati zato ker imam bon, če v resnici sploh ne rabim. Aja zadeva ne velja tudi za izdelke, ki so že znižani npr. da je bila prvotna cena 200, znižana 100, kar je sicer več kot 80, vendar bon v tem primeru no go. Tae (ker nimam Google računa, se moram prijavljati kot anonimni)

    OdgovoriIzbriši