petek, 30. november 2012

Nastopači

Verjetno je večini znano nastopaštvo tekmovalcev v posameznih športih, npr. boksu, od Claya naprej ( " Znan je bil tudi po svojem običaju, da je pred dvobojem zmerjal svojega nasprotnika po televiziji in včasih tudi osebno, pogosto v rimah")...
Ameriški pristop k pojmovanju športa, prezentiran predvsem v "njihovih" ekipnih športih: ameriški nogomet, zvezdniški košarkarji... ko vidiš to sceno, ko vidiš, na kaj padajo onstran luže, se ti razjasni tudi uspeh tovrstnih tipov. Pa pustimo vice o Chucku...le to mi ni jasno, zakaj morajo s tem sranjem posiljevati tudi nas...(in zakaj se s tem obremenjujem, vsak daljinc ima svoje gumbe za preklapljanje ter on/off).

Gremo naprej:
Bicikel.com, številka 9, letnik 5, 4.9.2011 (pred več kot letom dni), intervju s šprinterjem Maticem Osovnikarjem, povzemam samo vic, ki "v bistvu sploh ni vic, saj sta to vpletena izjavila v intervjujih" (kot odgovor na vprašanje, ali je Usian Bolt res šprinterski kralj). Torej:
Asafo Powella so spraševali, kako vidi sebe kot šprinterja in odvrnil je, da so ga bogovi poslali na Zemljo, da pokaže, kako se hitro teče. Odgovor so novinarji posredovali Boltu, ki je pogledal naokoli, se zamislil in mirno dejal: "Ne spomnim se, da bi kogarkoli pošiljal na Zemljo."

In vprašanje: ali se taki primeri "športnih napihnjencev" pojavljajo tudi v vzdržljivostnih športih ali pa morda dolgotrajni napori dovolj "prečistijo možgane", da ostajamo v okvirih "športnega obnašanja"??

Zgolj razmišljam...

1 komentar: